Terve!

Olet saapunut Arttu Rantakärkän perinteisille internet-kotisivuille! Mukavaa, että olet täällä. Tämän sivun tarkoitus on kertoa juuri Sinulle, kuka on Arttu Rantakärkkä ja minkälaisissa asioissa häneen kannattaa esimerkiksi olla yhteydessä.

Kuva Arttu Rantakärkästä

Työskentelen tällä hetkellä Tampere Filharmonialla viestintäsuunnittelijana. Aiemmin olen toiminut muun muassa Aamulehdessä taittavana toimittajana ja toimitussihteerinä, Crasman Oy:lla sisältöasiantuntijana sekä Nokian Uutisissa toimittajana ja valokuvaajana. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti Tampereen yliopistosta oppiaineenani journalistiikka. Lisäksi olen opinnäytetyötä vaille valmis medianomi Oulun ammattikorkeakoulusta, mutta tässä vaiheessa alkaa kovasti näyttää siltä, ettei kyseinen tutkinto tule koskaan täydentymään.

Edellämainittujen ammatillisten merkkipaalujen lisäksi olen tehnyt erilaisia viestintätöitä freelance-pohjalta esimerkiksi Opteam Finlandille, Framerylle ja Suomalainen leipäkori -hankkeelle. Olen myös kirjoittanut Satakunnan Kansaan, Oulu-lehteen, musiikkimedia NRGMiin ja Kulttuuritoimitus.fi-julkaisuun. Viimeisimpänä freelance-hankkeena olen kirjoittanut musiikkiaiheisia kirjoituksia ja esseitä Aamulehteen.

Ammatillinen profiilini on viestinnän sekatyömies: sydämeltäni olen kirjoittaja, mutta työkseni olen lopulta tehnyt lähes kaikkea mahdollista mediaan ja viestintään liittyvää. Sisällöntuotannon ohella olen laatinut sisältöstrategioita, valo- ja videokuvannut, käsitellyt ääntä ja videota, taittanut, suunnitellut ja koodannut verkkosivujen frontendiä ja UX:ää, editoinut tekstejä, hallinnoinut sosiaalista mediaa ja some-mainontaa sekä tehnyt suomi-englanti-suomi-käännöstöitä. Huh!

Sipsiblogi

Historian Sipsien Rapinaa on sipsi- ja dippiaiheinen lifestyle-blogi, jota olen kirjoittanut joulukuusta 2018. Alun perin omaksi huviksi kirjoitettu, sipsiarvioihin pääasiassa nojaava julkaisu on saanut kenties yllättävänkin suurta suosiota ja medianäkyvyyttä esimerkiksi Iltalehdessä, Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ja Yle Radio Suomen aalloilla.

Kuukausittain yli 1200 eri lukijaa saavuttava blogi on tärkeä henkireikä, jonka ainoa varjopuoli on se, että olen joutunut aloittamaan säännöllisen liikunnan välttääkseni tolkuttoman lihomisen.

Musiikki

Maailman paras ääni on sähkökitaran ääni. Pidän siitä niin paljon, että olen omistanut elämästäni merkittävän osan sähkökitaramusiikin kuuntelemiselle, keräilylle ja tuottamiselle. Tarpeettoman laajan levy- ja kitarakokoelman sekä triviatietovarannon ohella olen keikkaillut ja levyttänyt useammankin kokoonpanon kanssa, joista huomionarvoisimpia ovat Siistit Jätkät ja Sumuru.

Ota yhteyttä

Haluatko esimerkiksi kysyä minulta tai kertoa minulle jotain? Kätevä tapa saada meikäläinen kiinni on sellainen moderni keksintö kuin sähköposti. Jos haluat viestiä vielä modernimmin ja/tai ammatillisemmin, voit hakeutua LinkedIn-profiilini äärelle ja paiskata pikaviestillä. Jos taas olet kaltaiseni tietotekninen luddiitti, löydät minut IRCnetistä nimimerkillä utareet.